2020-11-17 08:02:57• hírek • Szatmár.ro

Újabb lépés a gyorsforgalmi út irányába

A Szatmárnémeti – Nagybánya gyorsforgalmi út építési idejének csökkentése érdekében a Szatmár Megyei Tanács hétfőn jóváhagyta az intézmény részvételét az „Express Máramaros - Szatmár” Közösségek Fejlesztési Társulásának létrehozásában, amelynek révén a Máramaros megyei tanáccsal közösen valósulhat meg a projekt - derül ki a megyei tanács tájékoztatójából.

A Szatmárnémeti – Nagybánya gyorsforgalmi út 55,56 km hosszú és menetirányonként két sávos lesz, 130 km/órás sebességkorlátozással. A Szatmárnémeti és Nagybánya közötti szakasz része az úgynevezett „Szamos” gyorsforgalmi útnak, amely összeköttetést jelent majd az ország északnyugati részének az A3-as autópálya (Torda környéke) – Kolozsvár (Apahida környéke) – Dés (Bethlen, Beszterce) – Nagybánya (Sárközújlak -Halmi) – Szatmárnémeti – Óvári vonalon.


Az út építési munkálatainak költsége hozzávetőlegesen 340 millió euró, melyet a Nemzeti Helyreállítási és Rugalmassági Tervből fedeznek. A projekt következő szakasza a megvalósíthatósági tanulmány kiírása lesz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: